Fogyasztásmérő házilagos ellenőrzésevillanyóra ellenőrzése

Sok a villanyszámlája és szeretni tudni vajon jól mér-e a villanyóra?
Az utóbbi években sokszorosára nőtt a lakásba beépített villamos fogyasztók teljesítménye ami azzal jár, hogy megnövekedett a fogyasztásunk, és ezzel arányosan a villanyszámlánk! Lehetséges, hogy a szolgáltató próbál felénk indokolatlan díjat kivetni, vagy tényleg ennyivel többet fogyasztanánk? Mielőtt neki esnénk a szolgáltatónak érdemes ezt otthon ellenőrizni, ellenőriztetni!

A fogyasztásmérő pontos ellenőrzést csak megfelelő szakmai ismeretekkel és műszerekkel rendelkező személy tudja elvégezni! Azonban közlítő méréseket mi saját magunk is tudunk végezni! Ennek több módja lehetősege van, lényeges, hogy minden esetben közvetlen a villanyóraból kijövő hálózatra kell csatlakoznunk!

A mérések elvégzése után ha többet mértünk mint az óra akkor kevesebbet fizetünk, mint a tényleges fogyasztásunk, ha viszont kevesebbet akkor az óránk többet mér mint a valós fogyasztásunk és többet fizetünk az áramszolgáltatónak!

Néhány évente nem árt ha villanyszerelővel is átvizsgáltatjuk a hálózatot, mert esetenként magába a villamoshálózatban vannak különböző problémás kötések stb. és emiatt növekszik meg a villanyszámlánk.